Avui a la clase d' Ensenyament de llengües en contextos multilingües hem exposat el treball que hem estat fent durant les dues setmanes. Así vos deixe alguna de la informació d'aquest treball.
INTRODUCCIÓ
La diversitat lingüística mundial és més gran del que habitualment es creu. El que podem saber d’ella, per mitjà dels diversos estudis, és que al món es parlen aproximadament 6.000 llengües. Cal ressaltar, que la distribució d’aquestes pels diferents continents és molt irregular. Malgrat el gran nombre de llengües existents i la necessitat de conservar-les, en ben poques es produeix.
El que ens ha impulsat a escollir el romanés com a llengua per a investigar és que, degut a l’augment d’immigració de romanesos dels últims anys, actualment podem trobar a Espanya un gran nombre de població romanesa. Es considera que la nacionalitat romanesa constitueix el primer col·lectiu de persones estrangeres a l’Estat espanyol; es tracta d’una immigració molt recent i és la que més ha crescut. Aquest contacte amb els romanesos ens ha mogut a saber un poc més sobre aquesta llengua.
Com a futurs docents, creguem que és responsabilitat nostra tindre uns coneixements bàsics sobre aquesta llengua, ja que, molt probablement, tindrem alumnes romanesos a les nostres aules, tenint en compte que es tracta d’una població molt jove.
Nosaltres pretenem, en aquest estudi, profunditzar en el coneixement d’aquesta llengua respecte a la situació sociolingüística (política lingüística, si s’imparteix a classe o no...), si està normativitzada (codificada, estandarditzada) i l’organisme que ho regeix, si la llengua s’utilitza en diferents àmbits com poden ser l’acadèmic, a la literatura, al cinema, etc. A més de les curiositats relacionades amb la llengua i, en últim lloc, aprofundir en el romaní i la relació d’aquest en el romanés.
SITUACIÓ SOCIOLINGÜÍSTICA
CONCLUSIÓ
Després de la investigació que hem fet sobre la llengua romanesa, estem tots d’acord en que seria interessant aprendre sobre aquesta llengua ja que, sobretot en el futur com a docents, no podrem obviar-la si la situació d’immigració dels romanesos cap a Espanya continua així. No sols pels nostres alumnes, sinó per al tracte dels pares dels mateixos. Hem de ser uns bons models lingüístics, ja que, els docents tenen un paper fonamental en l’ensenyament de llengües i transmissió de valors de tolerància i respecte.
A més, també hem pogut aprendre sobre els dialectes del romanés, així del romaní, la llengua dels gitanos, el qual ens ha semblat molt curiós treballar-lo per la massiva expansió d’aquest per tot el món, i, pel fet que a pesar dels diferents dialectes existents no són intel·ligibles i s’entenen entre ells.
Eixa bandera romanesa!!! :D :D
ResponderEliminarHas vist :) jajaja
ResponderEliminarla èlit de classe =D
ResponderEliminar