viernes, 2 de diciembre de 2011

Amistat



PARAULA ¿vs? CONTEXT

    Per tal de mantindré fortes les amistats, s’han de curar i mantindré converses a sovint per a que no vaja desapareixent poc a poc el vincle que uneix als individus.

    L’element important d’una relació d’amistat es la retroalimentació, es a dir, el donar i rebre, si una relació es basa en donar, i no rebre res a canvi, esdevé a la llarga en una pèrdua de interès per part de la persona que no rep res a canvi dels seus esforços. Però si les dues persones mantenen una amistat basada en l’intercanvi de accions, emocions, favors, etc. per molt de temps que estiguin sense parlar o distància que hi haja entre aquests, l’amistat es manté forta.

    Un element vital actualment per a mantindré les relacions o crear-ne de noves son les xarxes socials, que, faciliten l’enviament de missatges instantànies, converses en temps reals o la transferència de imatges, vídeos, etc.


    A pesar dels avantatges que donen les noves tecnologies, també poden suposar desavantatges, ja que per ficar un exemple, una conversa entaulada telemàticament, sols compta amb les paraules que son escrites i llegides, però perd elements reforçadors de la comunicació com son els gestos, les mirades, el context, etc. Totes aquestes característiques son molt influents a l’hora de transmetre un missatge a una altra persona.


    Per aquesta raó, recórrer a una conversa telemàtica per a parlar sobre algun problema o problemes de una importància notòria deuria ser sols en el cas de que no es pogués tractar aquest problema cara a cara per a no perdre part del sentit d’allò que es vol transmetre.


    Al igual que una conversació telemàtica pot llevar força al que es vol transmetre, també pot passar el cas contrari, que es done mes informació del que realment es deuria donar. Un exemple d’aquest fet seria, les persones que tendeixen a ser molt afectuoses per les xarxes socials i després  en persona, en la majoria per que es senten avergonyits o intimidats per la situació de conversació i no s’atreveixen a dir en persona el que a traves de les xarxes socials diuen amb molta facilitat.


   Finalment he de dir que un punt de vista racional es pot entendre que en situacions comunicatives es necessita transmetre elements reforçadors com pugen ser paraules d’ànims o gestos de reforç i suport per tal que la conversa resulte agradable i fructuosa, però que prendre aquest comportament com a pauta a la llarga acaba resultant negatiu per a la salut de la amistat.

1 comentario:

  1. Molt bé, molt bé. Estic totalment d'acord, xq pense que no te ni punt de comparació pasar una vesprada en 2 amics/amigues que pasar una vesprada en les xarxes parlant en 20 persones(amics, amigues o simplement coneguts).
    Este tema es un factor més que fa els xiquets de hui en dia com son (molts d'ells, o la majoria, tampoc tots)
    Pot ser algo positiu o negatiu, segons l'ús que li done cada u.

    ResponderEliminar